Siirry pääsisältöön
Näkövammaiset Käsityöntekijöiden logo.
Näkövammaiset Käsityöntekijöiden logo.

Oivallus-toiminnan koulutus 2022

Näkövammaiset Käsityöntekijät ry järjestää vuonna 2022 käsityöohjaajille koulutuskokonaisuuden, jossa on etäopiskelua sekä lähityöskentelyä. Koulutus koostuu sekä teoriasta että käytännön harjoittelusta.

Hae mukaan Oivallus-toiminnassa koulutukseen vuonna 2022

  • Haluatko kehittää ohjaustaitoasi ja saada tietoa, kuinka voit monipuolistaa ohjaustasi?
  • Haluatko opetella uusia käsityötekniikoita ja saada ideoita erilaisista materiaaleista.
  • Oletko miettinyt, että voisit toimia uudella tavalla, kun ohjaat näkövammaista käden taidoissa?
  • Haluatko saada tietoja uusista materiaaleista tai käsityötekniikoista, joilla voit ilahduttaa omia näkövammaisia kerholaisiasi?

Tämä ohjaajakoulutus on tarkoitettu juuri sinulle, jos:

  • haluat kehittyä ohjaajana
  • haluat monipuolistaa ohjaustaitoasi
  • haluat toimia tulevaisuudessa ohjaajana
  • sinulla on valmius etäopiskeluun Teamsin välityksellä
  • pystyt osallistumaan 2-päiväiseen lähijaksoon toukokuussa viikolla 20 (16.5) Iiriksessä ja perjantaina 16.9 Ylöjärven Koivupuistossa.

Edellytämme sinulta sitoutumista koko kurssin suorittamiseen. Kurssin suorittamisesta saat osallistumistodistuksen ja paljon uusia keinoja ohjaustaitosi monipuolistamiseksi sekä uusia käsityötekniikoita.

Kurssi alkaa etäluennoilla to 21.4, to 5.5 ja la 14.5. Luennon kesto on 1,5 tuntia. Kouluttajana toimii kasvatustieteen tohtori kuvailutulkki Riitta Lahtinen, joka on perehtynyt kosketusviestien ja kehollisen kuvailun käyttöön opetuksen keinona näkövammaisille. Luennoilla perehdytään ohjaamisen teoriaan sekä tehdään kuvailun ja toiminnan sanallistamisen harjoitteita.

Keskiössä on näkövammaisen oppijan kohtaaminen ja moniaistiset havainnollistamiskeinot. Osallistujille lähetetään etätehtävä, joka palautetaan ennen kurssia määräpäivänä.

Käytännön lähijakso pidetään 16.9 Koivupuistossa, jolloin syvennetään etäjaksoilla opitut taidot käytännön harjoituksilla moniaistisen ohjauksen keinoiksi. Kurssilaiset tekevät käytännönläheisiä etätehtäviä ennen luentoja, joilla virittäydytään aiheeseen etukäteen.

Koulutuksen lähijakso pidetään viikolla 20 toukokuun 16 pv alkavalla viikolla Iiriksessä, Käsillä-pajassa. Lähijakson kesto on 2 päivää. Aiheet vaihtuvat joka päivä ja kurssilainen voi osallistua kahteen päivään. Lähijaksolla opitaan uusien tuotteiden valmistamista ja tehdään ohjausharjoittelua. Lähijaksolla saat kokemusta ohjaamisesta käyttäen kuvailua keinona. Lähikurssille otetaan kerrallaan kuusi osallistujaa, mutta videoiden tai etäyhteyden välityksellä lähijakson anti jaetaan.

Lokakuussa esitellään lopputyö toisille kurssilaisille. Kurssilainen valmistelee jonkin tuotteen ohjauksen joko videolla tai etäyhteyden kautta.

Oivallus toiminnassa koulutukseen valitaan 16 osallistujaa ja lisäksi henkilökohtainen avustaja on tervetullut mukaan. Pyrimme huomioimaan valinnassa mahdollisimman kattavan maantieteellisen sijoittumisen.

Kustannukset

Etäluennot ja lähikoulutus materiaaleineen on kurssilaiselle maksutonta. Kohtuulliset matkakustannukset toukokuun ja syyskuun lähijaksoille haetaan kuitteja vastaan. Pitkämatkalaisille maksetaan yöpyminen 2-henkilön huoneessa Iiriksessä toukokuun lähijaksolla.

Jäsenetuna yhdistys tarjoaa lähijaksoilla lounaat.

Hakeminen kurssille tehdään vapaamuotoisella hakemuksella, jossa ilmenee koulutuskokemus ja maantieteellinen toiminta-alue sekä käsityötekniikat, joita kouluttaa.

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen: nakovammaiset@kasityontekijat.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.3.2022.