Siirry pääsisältöön
Näkövammaiset Käsityöntekijöiden logo.
Näkövammaiset Käsityöntekijöiden logo.

Saa­vu­tet­ta­vuus­se­los­te

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:n verkkosivustoa

Tällä sivulla

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:n verkkosivustoa (www.kasityontekijat.fi). Sivusto on julkaistu 14.12.2020.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta- Ulkoinen linkki , joka lain 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan velvoittaa myös Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:tä. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuuden arviointi

Tämän verkkosivuston saavutettavuuden olemme itse arvioineet, viimeksi 2/2021.  

  • Linkkien määrä on pyritty pitämään vähäisenä ja polut lyhyinä niin että sivusto olisi helppo lukea myös näppäimistöä ja ruudunlukuohjelmaa käyttäen. Sivusto on suunniteltu ruudunlukuohjelman käyttäjille saavutettavaksi ja tekstit ovat apuvälineillä luettavassa muodossa.

Kaikki sivut ja alasivut on otsikoitu asianmukaisesti helpottamaan ruudunlukuohjelmalla navikointia.

  • Sivujen johdantokuvat sisältävät kuvailevan tekstin, jonka ruudunlukuohjelma lukee.
  • Käsityöohjeiden kuvissa on mahdollisuuksien mukaan kuvan informaatio kerrottu sanallisesti.

Kun selaimen näyttöalue on suurennettu koko näytön kokoiseksi, pystyy ruudunlukuohjelma lukemaan sivua ja näyttövalikoita parhaiten. Näppäinkomento on Alt ja välilyönti, jonka jälkeen vaihtoehto ”suurenna” (u).

Ylätunnisteen alkukohta löytyy ruudunlukuohjelmalla helpoiten siirtymällä ensimmäiseen Luettelo-elementtiin, kirjaimella l.

Ylätunnisteessa ovat linkkeinä alasivujen otsikot. Linkin avaamalla pääsee ruudunlukuohjelmalla selaamaan varsinaista alasivua otsikkotasolta 1 alkaen. Sen sijaan linkin allaolevat ”näytä alasivu”-painikkeet, eivät aktivoi alasivua, koska sen sisältämät linkit vain näytetään ylänavigaatiossa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurimman osan kriittisistä saavutettavuusvaatimuksista. Jos huomaat sivustolla kuitenkin saavutettavuusongelmia, ilmoita niistä niin pyrimme korjaamaan ne mahdollisimman pian.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

  • Sosiaalisessa mediassa (Facebook) voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Saavutettavuuspalaute

Jos jokin sivun sisällössä aiheuttaa sinulle haasteita, ilmoitathan siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta.

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:lle, mieluiten sähköpostitse nakovammaiset@kasityontekijat.fi

Palautetta voi jättää myös puhelimitse: +358 44 534 0042

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä enintään 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan 14 päivän aikana, voit tehdä ilmoituksen- Ulkoinen linkki Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi- Ulkoinen linkki

saavutettavuus@avi.fi

p. 0295 016 000 (vaihde)