Siirry pääsisältöön
Näkövammaiset Käsityöntekijöiden logo.
Näkövammaiset Käsityöntekijöiden logo.

Kol­mio­hui­vi

Rosee on perinteinen käsityötekniikka, joka tunnetaan aikaisemmalla nimellään Teneriffan pitsinä tai aurinkopitsinä. Rosee-tekniikalla voi tehdä erilaisia huiveja, viittoja ja ponchoja. Työvälineellä voi valmistaa kahta erikokoista pyöreää "kukkaa", joista voi eritavoin kokoamalla saadaan tuotteita.

Teko-ohje

Työvälineen kokoaminen:

Kokoa työväline naputtelemalla puutappi jokaiseen reikään.

Työn vaiheet:

Langan kieputus uloimmalle ja halutessasi myös sisimmälle kehälle, kerrosten kiinnittäminen virkkaamalla, sekä palojen yhdistäminen ja viimeistely virkaten.

Työn aloitus:

Aseta työvälineen kehät kohdakkain siten, että puutapit ovat samassa linjassa.

Tarvikkeet:

Yksiväriseen huiviin neljä kerää ja koristeeksi yksi kerä Kitten Mohair-lankaa

Virkkuukoukku nro 5

Ensimmäinen kukka:

Tee ensimmäinen kukka ohjeen mukaan kiertäen kuudella lenkillä ja virkkaa lehdet kiinni keskustasta. Ota työ pois työvälineestä ja tee kiinteä silmukka (ks) ensimmäisen lehden päähän. "Virkkaa 12 kjs, 1 ks lehteen, 8 kjs, 1 ks lehteen, 8 kjs ja 1 ks lehteen". Toista vielä kolme kertaa eli kukan ympäri.

Seuraavat kukat:

Tee samanlainen kukka kuin edellinenkin, mutta tehdessäsi virkkausta ulkoreunaan, kiinnitä kukka edelliseen palaan virkkaamalla yhdeltä tai kahdelta sivulta seuraavasti: virkkaa 6 kjs, 1 ks ensimmäisen kukan vastaavan reunan puoliväliin, 6 kjs, ks, 4kjs, 1 ks ensimmäisen kukan vastaavan reunan puoliväliin, 4 kjs, ks, 6 kjs, 1ks ensimmäisen kukan vastaavan reunan puoliväliin, 6 kjs, ks.

Jatka kiinnittäen kukkapaloja toisiinsa. Ensimmäisen kukan päälle kaksi kukkaa, niiden väleiin kolme kukkaa jne. Jatka kahdeksan kerrosta. Tee ylös puoliruudut: kieputa vain neljän tapin takaa, jolloin kukkaan tulee kahdeksan terälehteä. Virkkaa keskeltä. Muotoile puolikukaksi. Virkkaa reunat kahdelta sivulta samalla kiinnittäen.

Voit viimeistellä huivin virkkaamalla kiinteitä silmukoita koko huivin ulkoreunaan.