Kol­mio­hui­vi

Rosee on perinteinen käsityötekniikka, joka tunnetaan aikaisemmalla nimellään Teneriffan pitsinä tai aurinkopitsinä. Rosee-tekniikalla voi tehdä erilaisia huiveja, viittoja ja ponchoja. Työvälineellä voi valmistaa kahta erikokoista pyöreää "kukkaa", joista voi eritavoin kokoamalla saadaan tuotteita.

Teko-ohje

Työvälineen kokoaminen:

Kokoa työväline naputtelemalla puutappi jokaiseen reikään.

Työn vaiheet:

Langan kieputus uloimmalle ja halutessasi myös sisimmälle kehälle, kerrosten kiinnittäminen virkkaamalla, sekä palojen yhdistäminen ja viimeistely virkaten.

Työn aloitus:

Aseta työvälineen kehät kohdakkain siten, että puutapit ovat samassa linjassa.

Tarvikkeet:

Yksiväriseen huiviin neljä kerää ja koristeeksi yksi kerä Kitten Mohair-lankaa

Virkkuukoukku nro 5

Ensimmäinen kukka:

Tee ensimmäinen kukka ohjeen mukaan kiertäen kuudella lenkillä ja virkkaa lehdet kiinni keskustasta. Ota työ pois työvälineestä ja tee kiinteä silmukka (ks) ensimmäisen lehden päähän. "Virkkaa 12 kjs, 1 ks lehteen, 8 kjs, 1 ks lehteen, 8 kjs ja 1 ks lehteen". Toista vielä kolme kertaa eli kukan ympäri.

Seuraavat kukat:

Tee samanlainen kukka kuin edellinenkin, mutta tehdessäsi virkkausta ulkoreunaan, kiinnitä kukka edelliseen palaan virkkaamalla yhdeltä tai kahdelta sivulta seuraavasti: virkkaa 6 kjs, 1 ks ensimmäisen kukan vastaavan reunan puoliväliin, 6 kjs, ks, 4kjs, 1 ks ensimmäisen kukan vastaavan reunan puoliväliin, 4 kjs, ks, 6 kjs, 1ks ensimmäisen kukan vastaavan reunan puoliväliin, 6 kjs, ks.

Jatka kiinnittäen kukkapaloja toisiinsa. Ensimmäisen kukan päälle kaksi kukkaa, niiden väleiin kolme kukkaa jne. Jatka kahdeksan kerrosta. Tee ylös puoliruudut: kieputa vain neljän tapin takaa, jolloin kukkaan tulee kahdeksan terälehteä. Virkkaa keskeltä. Muotoile puolikukaksi. Virkkaa reunat kahdelta sivulta samalla kiinnittäen.

Voit viimeistellä huivin virkkaamalla kiinteitä silmukoita koko huivin ulkoreunaan.


Sivu päivitetty